Hrvatska demokratska zajednica
Hrvatska socijalno liberalna stranka
Hrvatska seljačka stranka

 
Gradonačelnik Andrija Rudić
Predsjednik gradskog vijeća Drago Bojić
Pročelnica Upravnog odjela za opće poslove Gradski vijećnici

 

Predmet :
Z A H T J E V
za sazivanje sjednice Gradskog vijeća Grada Kutine

Sukladno članku 70. stavak 2. Poslovnika gradskog vijeća Grada Kutine tražimo od predsjednika Gradskog vijeća Grada Kutine da sazove sjednicu Gradskog vijeća Grada Kutine sa sljedećim dnevnim redom:
– Aktualni sat
– Zapošljavanje u Dječjem vrtiću Kutina,
– Štete nastale lošim čišćenjem snijega od 02. do 08. siječnja 2016. godine

Obrazloženje:
Svjedoci smo proteklih dana o negativnim napisima u medijima ( Večernjem listu, portalu Direktno.hr, razni internet portali, otvoreno pismo ravnateljice Dječjeg vrtića predsjednicima stranaka koji čine oporbu u Gradskom vijeću) oko političkih i drugih pritisaka i ucjena gradonačelnika Grada Kutine u svezi zapošljavanja u Dječjem vrtiću Kutina, drugim ustanovama i trgovačkim društvima kojima je Grad Kutina osnivač. Također smo svjedoci svakakvih priča da je pokrenuta istraga protiv gradonačelnika zbog takvih postupaka. Kako takvi postupci i napisi u medijima nanose znatnu štetu našemu gradu mi kao gradski vijećnici želimo znati pravu istinu te želimo da Gradsko vijeće zauzme stav oko svega navedenog.
Kada je pao prvi snijeg u ovoj godini zimska služba koja treba održavati gradske ceste i nogostupe nije obavila posao za koji je plaćena. Drugi snijeg je blokirao promet u gradu, a u prigradskim naseljima da i ne govorimo. Pitamo se zbog čega, prilikom odabira pravne osobe koja će vršiti zimsku službu nije izvršen i pregled mehanizacije kojom treba čistiti ulice i nogostupe? Možda gradonačelnik štedi sredstva proračuna na zimskoj službi kako bi mogao zaposliti nove SDP-ove kadrove u gradskoj upravi? Zašto nije izvršena demontaža gradske pozornice kada se znalo da se očekuju znatnije snježne oborine? Kolika je šteta prouzročena nečijim nemarom i tko će snositi odgovornost za to? Imamo još pitanja koja želimo na vijeću postaviti gradonačelniku i želimo da cijela kutinska javnost bude upoznata s aktualnim problemima u gadu Kutini.
Zbog svega navedenog mi vijećnici tražimo hitno sazivanje sjednice Gradskoga vijeća Grada Kutine kako bi o svemu mogli raspraviti i zauzeti nadamo se jedinstvene stavove oko gore navedenih pitanja.
S poštovanjem,

Kutina, 13.01.2016.
Vijećnici podnositelji zahtjeva:

Zlatko Babić

Robert Kolenc

Branko Marijanović

Mario Vidović

Željko Lenart

Davor Kljakić

Željko Antolović

Marijan Balaško