BEZ OBRAZLOŽENJA JAVNA VATROGASNA POSTROJBA KUTINA ODBILA ZAHTJEV HSLS-A ZA KORIŠTENJE PROSTORA ZA GODIŠNJU SKUPŠTINU STRANKE

Početkom studenog mjeseca 2016. godine HSLS Kutina je telefonskim putem zatražio da mu se omogući korištenje prostora velike sale za potrebe godišnje skupštine i Božićnog domjenka članova i simpatizera HSLS-a u zgradi vatrogasne postrojbe u Kutini. Prostor je u vrijeme kada je to zatražio HSLS bio slobodan.

Nakon toga iz Javne vatrogasne postrojbe obavještavaju nas kako se sala po odluci Upravnog vijeća ne iznajmljuje, osim nekim udrugama. Pismeno smo zatim zatražili korištenje sale za datum 17. prosinca 2016. godine, na koji nam je iz vatrogasne postrojbe  stigao šturi odgovor kako se našem zahtjevu ne može udovoljiti. Odgovor nije sadržavao nikakvo pojašnjenje, niti razloge odbijanja zahjeva HSLS-a Kutina.

Istovremeno skrećemo pozornost kako je primjerice, HDZ-u, odobreno korištenje navedenog prostora 20. prosinca 2016. godine

HSLS Kutina smatra ovakvo postupanje diskriminacijom, s mogućim elementima političke pozadine, te se pita, zbog čega se na ovakav nekorektan način, uskraćuje korištenje JAVNOG DOBRA, prema pravilima i obvezama korištenja, baš i jedino HSLS-u i to bez obrazloženja?

HSLS Kutina, također skreće pozornost na šikaniranje, javno prozivanje i političke pritiske aktualnog gradonačelnika iz redova SDP-a, usmjerenima prema HSLS-u. Pitamo se, radi li se ovdje o osobnom animozitetu i javnoj mržnji prema našoj stranci i našim članovima, te simpatizerima, koji su ravnopravni građani Kutine?

HSLS traži javno očitovanje zapovjednika JVP Kutina, potpisanog u odgovoru na zahtjev za korištenjem sale, Marija Paluha, kao i gradonačelnika Grada Kutine, Andrije Rudića, vezano uz ovakvo diskriminirajuće ponašanje prema dijelu članovima, simpatizerima i prijateljima HSLS-a.

HSLS Kutina će u ovom slučaju poduzeti i pravne mjere, odnosno podignuti tužbu protiv odgovornih osoba za ovakav, nekorektan i diskriminirajući potez kojim se naši članovi, sugrađani, simpatizeri i stranka stavljaju u neravnopravan položaj o odnosu na ostale.

Bez obzira na diskriminaciju i način na koji su nam htjeli ukrasti Božić i spriječiti da održimo naš domjenak, HSLS je u drugom prostoru održao godišnju skupštinu i Božićni domjenak te ovim putem želimo zapovjedniku JVP Grada Kutine i gradonačelniku Grada Kutine sretan i blagoslovljen Božić.