ZAŠTO SU VIJEĆNICI HSLS-a NAPUSTILI 27. SJEDNICU GRADSKOG VIJEĆA GRADA KUTINE

 

HSLS Kutina je zajedno s vijećnicima HDZ-a i HSS-a podnio 29.02.2016. godine prijedlog za održavanjem tematske sjednice Gradskog vijeća grada Kutine na temu „Događanja u kutinskom dječjem vrtiću“ vezano uz aferu zapošljavanja podobnih prema traženju gradonačelnika grada Kutine. S obzirom da do današnjeg dana ista sjednica nije sazvana iako je prijedog za sazivanje sjednice napravljen sukladno Statutu grada Kutine i Poslovniku o radu Gradskog vijeća grada Kutine, prema instrukcijama gradonačelnika predsjednik gradskog vijeća grada Kutine nije sazvao navedenu sjednicu iako je to morao učiniti. Na početku sjednice cjelokupna oporba je pitala zašto nije sazvana tematska sjednica, pri čemu je predsjednik gradskog vijeća ponovno izmišljao razloge, dok se gradonačelnik zadovoljno cerekao.

Gradonačelnik je ponovno bio bahat i bezobrazan i imao svoj ispad prema našem vijećniku i predsjedniku HSLS-a Kutina gospodinu Davoru Kljakiću pokazujući da ne poštuje nikoga, a pogotovo ne gradske vijećnike oporbe i zapravo je svojim postupcima dodatno ponizio vijećnike oporbe i onemogućio normalan rad gradskog vijeća.

S obzirom da predsjednik Gradskog vijeća nije sazvao tematsku sjednicu na temu „Događanja u dječjem vrtiću grada Kutine“ i na taj je način kršio Statut grada Kutine i Poslovnik o radu Gradskog vijeća grada Kutine, oporbenim vijećnicima nije preostalo drugo nego da napuste sjednicu Gradskog vijeća.

Ovo što izvode gradonačelnik grada Kutine i predsjednik Gradskog vijeća grada Kutine je sumrak demokracije, jer postoje dvostruka pravila, ne poštuju se zakoni iako je sve napravljeno prema Statutu i Poslovniku te se vijećnike oporbe šikanira i za njih vrijede druga pravila.